RKI/Debitor Registret

RKI (Experian A/S) og nu også Debitor Registret - er samfundets accepterede blåstempling af dig som dårlig betaler

En mere og mere yndet form for ubehagelighed er truslen om, at du kan blive registreret i RKI eller Debitor Registret som dårlig betaler. En registrering der øjeblikkelig medfører, at du ikke kan opnå kredit hos de fleste professionelle kreditorer (pengeinstitutter, kreditkorts selskaber m.fl.).

”Tak til Ribers”

En registrering i Ribers (RKI) er en gave, der fortjener en stor tak. Den er skyldnerens ”antabus”, der effektivt og gratis beskytter dig mod alle ågerbetonede lånetilbud. Den sparer dig som en herlig sidegevinst fra alle pantefogeders, inkassomedarbejderes og advokaters nu tomme trussel om yderligere registring. Derfor - send RKI et takkekort i dag i taknemmelighed over din blåstempling som dårlig betaler”.

Er du registreret

Forespørg RKI direkte https://www.experian.dk/erhverv/forbrugerinformation/kreditvurdering/registreret-i-rki  (Kilde: Direkte fra www.rki.dk
Forespørg Debitor Registret direkte og klik på debitor (Kilde: Direkte fra www.registret.dk
www.familieadvokaten.dk/emner/649.html (Kilde: Direkte fra www.familiadvokaten.dk)

Grundlaget for, at det offentlige kan få dig registreret i RKI eller i et andet kreditoplysningsbureau er:

Din gæld til det offentlige overstiger 7.500 kr.

Det er ikke i sig selv et mål for det offentlige at få dig registreret i RKI eller Debitor Registret, men et inddrivelsesmiddel på lige fod med de øvrige tvangsinddrivelsesmidler. Hensigten er at skræmme dig, så du indgår den forlangte betalingsaftale og dermed undgår at blive registreret.

Din frygt for registrering, vil derfor ofte indebære, at du indgår betalingsaftaler, der kun er lovlige på grund af din ”frivillighed”!

Grundlaget for, at private kreditorer kan registrere dig i RKI eller i et andet kreditoplysningsbureau er:
  • Beløbet overstiger 1.000 kr. - og
  • Du har indgået et frivilligt forlig - eller
  • Der er indledt civilt søgsmål mod dig - eller
  • Der er indgivet begæring om fogedsag

Ved henvendelse til RKI eller Debitor Registret, kan den, der ønsker oplysninger om dig, kun få at vide, hvem der har ladet dig registrere, men ikke beløbets størrelse. Du har selv ret til at få oplyst, om RKI eller Debitor Registret har eller har haft andre registreringer af dig inden for de sidste seks måneder.

Du har også selv adgang (digitalt med MitID) hvor du kan hente samtlige oplysninger om dig. Hvis du mener, at en registrering ikke er korrekt, kan du klage over denne direkte til RKI eller Debitor Registret og naturligvis til den kreditor, der har ladet dig registrere.

Hvis du ikke betaler, den du er registreret for at skylde, vil du blive stående i registeret i op til fem år.

RKI eller Debitor Registret giver dig ingen meddelelse om sletningen, når dette bliver aktuelt. Hvis du modtager en meddelelse om registrering, vil vi anbefale dig at nærlæse den skrivelse. Det skyldes, at RKI har en særlig service over for deres kunder (dine kreditorer), der er specielt hurtige på aftrækkeren, og som ikke kan eller endnu ikke har opfyldt kriterierne for registrering i henhold til registerloven.

Du modtager så et brev fra RKI med en stor flot rød logo, hvor der øverst står:

"Meddelelse om registrering i RKI”.

Midt på siden kan du imidlertid læse: ”På nuværende tidspunkt kan RKI’s kunder ikke se denne registrering. Den vil dog uden yderligere varsel kunne videregives senere. Registreringen kan videregives, hvis De overfor kreditor erkender at skylde beløbet, eller kreditorer foretager retslige skridt samtidig med, at det skyldige beløb er på mere end 1.000 kr.”. Når dette skrives (februar 2007), er der 497.370 dårlige betalingsforhold registreret i RKI.

RKI og Debitor Registret er samfundets accepterede blåstempling af dig som dårlig betaler.

Tilføjet til indkøbsvogn!


Gaeld.com ApS | Bernstorffsvej 246,1 | 2920 Charlottenlund
 Mobil: 22 44 74 03 | E-mail: mb@gaeld.com

© Copyright 2023 Gaeld.comApS

© 2024 Gaeld.com ApS — Designed by DAN®